Välkomna till

Jössebygdens

trädgårdsförening

 

VÅR och SOMMAR 2018

 

 

 

15 mars

Torsdag 18:30 Årsmöte på Korpralen, samlingsalen

Sedvanliga årsmötesförhandlingar, lotteri och förtäring. Den enusiastiske Jonas Grund från Stolpens trädgård kommer och föreläser om "hur du bugger upp din trädgård." Ha har också med ett urval av växter till försäljning. Vi lottar ut två presentkort à 250 kr från Hedlunds blommor bland deltagarna.

 

 

11 april

Onsdag 18:00 Torpet, Spässerud

"Gör ditt eget fruktträd." Under ledning av vår kunnige Sven Levin får du chansen att ympa ett alldeles eget fruktträd! Kostnad ca 250 kr. Max antal deltagare 8 stycken. Anmälan till Sven senast 8 april på mobil: 073 043 77 30 eller mail: sven.levin@telia.com

 

 

12 maj

Lördag kl 10-14 Trädgårdens dag på Sågudden

Lär dig kompostera! Om du ännu inte har skaffat egen kompost så kanske detta blir startskottet. Vår förening visar upp olika sorters komposter och ger tips och råd. Sven Levin har med sig olika soerters ympade fruktträd.

 

 

16 maj

Onsdag 18:00 Trädgårdstramp hos Urban Fhager Gillberga Prästgård

Äntligen åker vi till Urban Fhager i Gillberga Prästgård och besöker hans vackra trädgård. Urban har deltagit i Tusen trädgårdar flera gånger. Han har en stor trädgård med ett stort utbud av växter. Medtag kaffekorg om så önskas. För den som vill samåka samlas vi vid rondellen Palmviken kl 17:00 (återvinningen).

 

 

26 maj

Lördag kl 9:00 STA:s växtmarknad Kroppkärr

Vi åker till Kroppkärrs koloniområde där STA har växtmarknad. Ta chansen att strosa runt i området och kanske lyckas inhandla en raritet... För den som vill samåka samlas vi vid rondellen Palmviken kl 9:00. (återvinningen)

 

 

 

6 juni

Onsdag kl 11-14 Växtmarknad, café och lotteri vid Ny kyrka

Då vi vet att det blir många besökande, behöver vi hjälp från er medlemmar med att stå i caffé och lotteri. För dig som vill sälja växter gäller följande: Du skänker minst en lotterivinst, har med eget bord, har alla växter för försäljning krukade och märkta och är på plats senast kl 10:00. Medlemmar i Edabygdens trädgårdsförening är välkomna att säljs växter. OBS! Ingen försäljning före kl 11:00.

 

27 juni

Onsdag 18:00 Trädgårdstramp Leonsson Edane

Vi besöker fam Leonsson på Rönningevägen 19 i Edane. Detta är en trädgård som familjen lagt många timmars arbete i, den har funnits i många år ocg det växer så det knakar! Blommor och grönsaker prunkar i kapp. kamske kan vi få några tips på hur man gör för att få det så här vackert!

 

 

1 juli

Söndag 10-14 Tusenträdgårdar

Ta chansen att besöka någon av trädgårdarna som deltar, dett evenemang är rikstäckande. Gå in på www.tradgardsriket.se för att se vilka trädgårdar som deltar. På vår hemsida kan du se vilka trädgårdar i Värmland som håller öppet.

 

 

 

Årets trädgårdsresa

går bla till Botaniska Trädgården i Göteborg

Boka in lördagen den 11 augusti redan nu, meer information kommer.

 

 

 

Tips

Trädgårdsfestivalen i Rottneros Park